Digitális történetek, kicsit másként.

Hányan használják a Binget? Többen, mint hinnéd!

2017. augusztus 20. - digitalstoryteller

bing_header.png

Hitted volna, hogy az USA-ban a Bing részesedése már 33%? Hát mi sem, pedig a Microsoft friss adatai szerint így van. Van magyarázatunk is a dologra, bár kicsit csavaros.

Klasszikus Microsoftot cinkelő vicc, hogy a cég böngészőit (Explorer/Edge) csak arra szabad használni, hogy letöltsük vele a Chrome-ot. Nagyjából ugyanez igaz az MS keresőjére, a Bingre is: azzal kereshetünk rá a Chrome-ra, ha nem tudjuk az – amúgy nem túl bonyolult – URL-t fejből.

Ehhez képest az MS most villantott némi adatot, amit ők maguk is csak úgy jellemeznek: Többen használják a Binget, mint hinnéd! Az USA-ban 33% a részesedésük, de Európában több helyen is kétjegyű százalékokat látunk. Mindezt úgy, hogy a legtöbben azt hinnénk, senki sem használja a Microsoft keresőjét, nem hiába a Google nevéből lett ige, és nem azt mondjuk egymásnak, hogy „Bingeld meg!”

bing.png

A Microsoft egyébként az utóbbi években keményen nyomatja a Binget, sorozatokban például elég erős termékelhelyezéseik vannak. De a nagy piaci részesedésre vélhetőleg más a magyarázat: viszonylag sok szolgáltatásba van beépítve a Bing.

A Microsoft nagyreményű személyi asszisztense, a Cortana például mindent Bingen keres. Ez pedig nemcsak a Windows része, de az Xboxba is bele van égetve. Ha tehát valaha beszélgettünk Cortanával, akkor mi is Bingeltünk.

Ráadásul az Amerikában viszonylag népszerű Amazon okoskütyüjei is Binget használnak. Az Alexa és az Echo valahol félúton vannak a hangfalak és a személyi asszisztensek között, és jellemzően szóbeli parancsokkal irányíthatók. Amikor nem épp mosószert rendelnek az Amazonról, akkor a Bing segítségével megmondják a focimeccsek eredményeit vagy épp az időjárást. 

Ez a részesedés persze messze van attól, hogy a Google-t fenyegesse, de azért az látszik, hogy jó dealekkel és megoldásokkal szép szeletet kihasított a piacból a Bing. Ez pedig már a hirdetők felé is jól hangzik, nem véletlen, hogy az infografika is épp nekik készült, hátha a Google hirdetési bevételeiből is el tudnak valamennyit szipkázni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://thedigitalstories.blog.hu/api/trackback/id/tr512764512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

registraal 2017.08.21. 17:53:30

A binget arra hasznaljak, hogy rakeressenek a google.com-ra
süti beállítások módosítása