Digitális történetek, kicsit másként.

Mi köze a Bitcoinnak a VGA árakhoz?! [Videó]

2018. január 23. - digitalstoryteller

kripto.jpg

A világ megőrül a Bitcoinért és a többi kriptovalutáért, és ennek elég komoly hatása van a VGA árakra is. A gamerek szívnak is rendesen emiatt, de mégis mi köze van a videokártyáknak és a kriptovalutáknak egymáshoz? 

Röviden az, hogy a kriptovaluta hálózatokat VGA-kkal a legegyszerűbb/leghatékonyabb fenntartani. Ezt szokták a köznyelvben bányászatnak hívni, pedig a munka eredeti célja, hogy magát a hálózatot működtesse, ehhez van szükség az őrületes számítási kapacitásra. A bányászattal szerzett Bitcoin (vagy más valuta) tehát tulajdonképpen csak fizetség az elvégzett munkáért, azaz a rendszer működtetéséért. Az árak pedig azért őrültek meg ennyire, mert a bányászok ész nélkül vásárolják fel a VGA-kat, nem egyesével, hanem inkább tízesével vagy százasával. 

Szeretnél többet tudni a témáról? Nézd meg a videónkat itt: 

Megjegyzés: Tudjuk, sokan jobban szeretitek a szöveges tartalmakat. Mások a videókat szeretik. Hogy az elejétől egyértelmű legyen, mi is van a posztban, a címben jelezzük, ha videós tartalomról van szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://thedigitalstories.blog.hu/api/trackback/id/tr8213598021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása