Digitális történetek, kicsit másként.

A dolog, amit nem tudtál az online randizásról

2017. február 14. - digitalstoryteller

sexsells.jpg

A Tinder (meg a többi társkereső) valószínűleg durván pörög az elmúlt napokban, hogy Valentin napra összejöjjön egy romantikus vacsora (vagy valami egészen más), de van egy dolog, amit kevesen tudnak a randiappokról: hogy ki a tulajdonosuk.

A tulaj nem más, mint a Match Group Inc. – hát így magában nem túl meglepő. Meccselni lehet az appban is, milyen ötletes kis név! De ennél sokkal érdekesebb a cég: a Tinderen kívül 44 másik randizós márka van a tulajdonukban. Egyebek közt olyan behemótok, mint a match.com, az okcupid, vagy a PlentyOfFish.

Vannak az átlagosnál sokkal jobban specializált oldalaik is, mint például a BlackPeopleMeet. Igen, a név nagyjából ki is fejezi, hogy miről van szó. Meg hát ott van az OurTime, ami időseket céloz. Bizony, emberek 50 fölött is randiznak! De az övék a legnagyobb német randioldal is, és Brazíliában is van komoly tulajdonuk. (Sőt, van egy oldaluk, ami az egyetemi felvételizésben segíti a diákokat. Végülis, tudjuk a hollywoodi filmekből, hogy a szalagavatón kell elveszteni a szüzességet, és az egyetemen már lehet sokat szexelni, szóval logikus.)

De ahogy a mondás is tartja, sex sells, szóval nézzük, mennyi pénz van az online randizásban! A Match Group tavalyi beszámolója szerint 1,22 milliárd dollár folyt be hozzájuk, ami azért lássuk be, egész emberi összeg. Persze van költségük bőséggel (reklámra eléggé sok megy el), így a nyereségük 171 millió dolcsi lett. Azért abból már el lehet vinni néhány embert vacsorázni.

A helyzet amúgy itthon sem igazán más. Egy 2015-ös Gemius felmérés szerint a Randivonal volt a legnépszerűbb magyar társkereső 270 ezer havi látogatóval. Ez eddig még szintén nem túl meglepő, 17 éve vannak az iparban, még jó, hogy működnek. Az érdekes részek itt is akkor derülnek ki ha megnézzük a tulajdonost, azaz a Dating Central Europe Zrt.-t. Az ő tulajdonuk még a Vagyokneked.hu (aminek az algoritmusa elvileg w-o-w), az Újszerelem.hu (ami kb. az OurTime megfelelője), de van azonos neműeknek szóló oldaluk, és ők vették meg a kampányaival sok vihart kavaró Viszony.hu-t, illetve hozzájuk tartozik a szintén címlapokig repülő Puncs.hu is.

De a lényeg röviden: szinte mindegy, hogy Amerikában vagy Magyarországon randizunk online, jó eséllyel ugyanannál a cégcsoportnál köt ki a pénzünk, mert a több témát lefogó cégcsoportok a sikeresek. Ja, és még egy dolog: az Alexa adatai szerint pornhub.com mindkét országban benne van a TOP50-ben, társkereső oldal viszont sehol sincs... Szóval lehet, hogy a Tinder napi 26 millió match-et hoz össze 196 országban, de azok is elfoglalják magukat, akik egyedül töltik az estét. 

A bejegyzés trackback címe:

https://thedigitalstories.blog.hu/api/trackback/id/tr2412256284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nehet · http://tarskeresesbelsoseg.blog.hu 2017.02.15. 14:01:00

Én már tudtam, kutattam, és meg is írtam... tarskeresesbelsoseg.blog.hu/2016/11/01/az_internetes_tarskereses_valosaga

Persze lehet használni a társkeresőket, de ne forduljon be senki hogy ha nem műxik a dolog, mert társkeresőn párt találni ha nem is lottó 5-ös, de legalább 4-es találat esélyeivel vetekszik...
DE SENKI SE FIZESSEN! Ha egyáltalán nem tudod használni fizetés nélkül, akkor keress másikat, annyi van mint a... szóval sok. De ne járjanak jól veled!

digitalstoryteller 2017.02.18. 18:04:36

@Nehet: De miért baj az, ha bizonyos szolgáltatások fizetősek? Ha valami ingyenesnek mondja magát, de ingyen használhatatlan, az átverés, de ha hasznos extra dolgokért pénzt kér, az nem akkora baj...

Nehet · http://tarskeresesbelsoseg.blog.hu 2017.02.19. 17:14:43

@digitalstoryteller: miért baj, ha botok, és animátorok által működtetett kamuprofilokért, és 0 moderációért, és sok éve nem használt társkeresőaccountok nézegetéséért fizetsz? Hát nem is tudom...
Te is kb pont leírtad miért nem szabad fizetni ilyesmikért.

digitalstoryteller 2017.02.22. 09:04:02

@Nehet: Amit írsz az viszont az ingyen használhatatlan kategóriát jelenti, ami lehúzás, de ezt írtuk mi is a kommentünkben.

Nehet · http://tarskeresesbelsoseg.blog.hu 2017.02.22. 15:12:37

@digitalstoryteller: fizetve is használhatatlan a kamuprofilok, elhagyott profilok, és a moderálatlanság (ego tuningolók ki nem tiltása) miatt.
süti beállítások módosítása