Digitális történetek, kicsit másként.

Megjött a kifaszázott Facebook inbox!

2017. január 19. - digitalstoryteller

unified_inbox_cover.jpg

Ugyan a Facebook már tavaly év végén bejelentette a unified inboxot, de még csak most kezdjük látni élesben is. Mit jelent ez, és jó lesz-e? Azt még nehéz megmondani, de reménykedhetünk!

A unified inbox lényege nagyjából az lesz, hogy mostantól külön látjuk a Facebook oldalaknál a like-okat és a kommenteket meg üzeneteket. Azaz a választ nem igénylő dolgokat és a választ igénylő dolgokat. Valahogy így:

unified_inbox_1.jpg

A képen láthatjátok azt is, hogy az Instagramot is ide sorolja az app, ez akkor fog működni, ha page-ünkkel összekötjük az oldalunkat.

Az új inboxban benne van az a funkció is, hogy gyorsan megnézhetjük azokat, akikkel beszélgetünk. Itt látni fogjuk róluk, hogy mióta rajongók és saját megjegyzéseket, címkéket is hozzájuk rendelhetünk. Ha például többen kezelünk egy oldalt, akkor jelölhetjük másoknak, hogy törzsvendégről, igazi rajongóról, ne adja ég, problémás ügyfélről van szó.  

unified_inbox_2.jpg

Az újítás amúgy elég jó, mert bizony elég izzasztó feladat (volt) leválogatni egy nagyobb oldalnál a reakciókat és a kommenteket. Az appban mondjuk pillanatok alatt fel tud ugrani az értesítések száma 100 fölé, és akkor bizony eddig görgetni és pillogni kellett, hogy lássuk, mi a fontos. Most majd az üzeneteket és a kommenteket leosztva látjuk, és rögtön válaszolhatunk is rájuk. Szóval elvileg minden frankó lesz.

A funkciót be akarják majd hozni a mobil után a többi platformra is, ami szintén üdvözlendő. Főleg, hogy a Business oldalak értesítési rendszere hónapok óta nem működik rendesen. Szóval, ha észrevettétek már, hogy hiába válaszoltok üzenetekre weben, mégis azt jelzi, hogy van 5 új üzenetetek, az nem a ti hibátok, a rendszer a rossz. Reméljük, rövidesen ezt is kijavítják, mert elég idegesítő a dolog.

A bejegyzés trackback címe:

https://thedigitalstories.blog.hu/api/trackback/id/tr7612135969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása