Digitális történetek, kicsit másként.

Jön a világ legjobb (és legundorítóbb) számítógépes kiegészítője!

2017. október 26. - digitalstoryteller

wype.jpg

Szoktál kajálni vagy rágcsálni munka/játék közben? Akkor a Wype, azaz a "személyes asztali törlőrongy, ami tisztán tartja a kezed evés közben"  neked is megváltoztathatja az életed! A Kickstarter projektjüket ugyan elbukták, de egy nagy cég szerencsére felfigyelt rájuk. 

Az egész Wype abból az alapötletből indult ki, hogy úgyis mindenki tömi a fejét, miközben a számítógép előtt ül. A probléma benne volt a South Parkban is, ami már magában bizonyítja a jelenség létét:

Ez nemcsak iszonyatosan retkessé teszi a billentyűzetet és egeret, de a morzsák és egyebek ideiglenesen akár károsíthatják is a perifériákat. Ha szeretnénk megkímélni magunkat ettől a gondtól, akkor vagy falatonként kezet mosunk vagy a ruhánkba töröljük a kezünket. Egyik sem túl előnyös megoldás. (Le is szokhatunk a gépnél evésről, de erre minimális az esély.)

Ennek mind véget vet a Kickstarteren 12 $ körülre beharangozott Wype, ami (nem meglepő módon) így működik: 

Kajálsz, retkes a kezed, de mielőtt rámennél a gépre, megtörlöd. Az egész elvileg be lesz vonva egy antibakteriális réteggel is, amitől az egész megoldás higiénikusabb lesz. (Fun fact: a világ legmocskosabb dolgai a telefonok és a számítógépek.) Sőt, moshatod is majd, és csúszásmentes talpa lesz, hogy ne mászkáljon el magától az asztalodon.

De még ennél is sokoldalúbb találmányról van szó, hiszen kiváló megoldás nyújt a TV-csatornák megrögzött szörfölőinek: 

Vagy azoknak, akik nem tudnak mást kezdeni a römizés közben felgyülemlett stresszel, mint evésbe fojtani: 

Sajnos a találmánynak nem sikerült összegyűjtenie a 30 ezer dollárt Kickstarteren, de szerencsére megmenekültek. A készítők felkeltették néhány nagy ember érdeklődését, és már alá is írták a szerződéseket: mehet gyártásba a cucc. Hogy mennyibe fog kerülni, mikortól és hol lesz elérhető még nem tudjuk, de figyelni fogjuk a dolgot!

Oké, oké, persze, tudjuk mi is: a Wype nem egy világrengető/zseniális találmány, hanem sokkal inkább a legtökéletesebb (és egyben legundorítóbb) megoldás a világ egyik legdurvább first world problemjére. De mi attól még rajongunk érte! 

A bejegyzés trackback címe:

https://thedigitalstories.blog.hu/api/trackback/id/tr1813082558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.10.27. 13:13:59

S ez miben különbözik egy felmosórongytól?
süti beállítások módosítása