Digitális történetek, kicsit másként.

Mitől különleges a Galaxy S9 kamerája? [Videó]

2018. február 28. - digitalstoryteller

kamerakonyv.png

A Galaxy S9 a legtöbb dologban nem hozott átütő újítást, egyben viszont világelső: állítható rekeszű kamerája van. De miért olyan különleges ez? Elmagyarázzuk!

Eddig a rekeszéréket ész nélkül csökkentették a gyártók, hiszen így több fényt engedhettek az okostelefonok szenzorára. Ennek - és a szenzorokat érő fejlesztéseknek - köszönhetően nagyban tudták növelni a telefonok teljesítményét rossz fényviszonyok között és este is.

A kis rekesznek azonban ára van: romlik a vonalélesség, lassul(hat) a fókuszidő. Sőt, erős fényben akár a fényképek kiégéséhez is vezethet, hiszen a fényképet meghatározó másik két érték - a záridő és a fényérzékenység - nem változtatható korlátlan mértékben.

Az állítható rekesz azonban - ami amúgy a komolyabb fotózásban alapmegoldás - segíthet ezen, és nagyon sötétben és nagyon világosban is a lehető legjobb képek készíthetők majd. Bár az Galaxy S9 kamerája az első tesztek alapján nem jelent óriási ugrást a már eleve nagyon jó Samsung telókhoz képest, a technikai megoldás mindenképp figyelemreméltó. 

Ha érdekel a téma, és hogy hogy is működik ez az egész, nézd meg ezt a videót:

Megjegyzés: Tudjuk, sokan jobban szeretitek a szöveges tartalmakat. Mások a videókat szeretik. Hogy az elejétől egyértelmű legyen, mi is van a posztban, a címben jelezzük, ha videós tartalomról van szó.

 

Header kép: Nix

A bejegyzés trackback címe:

https://thedigitalstories.blog.hu/api/trackback/id/tr2013705662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MySentiment · http://univerzio.hu 2018.03.02. 05:15:02

Hát csak a kameráért biztosan nem fogok új készüléket venni, de jó tudni, hogy mit tud az új Galaxy.
süti beállítások módosítása