Digitális történetek, kicsit másként.

Újraindul a harc a netsemlegességért

2017. április 27. - digitalstoryteller

netneutheader.png

Két hete még csak tervekről írtunk, de most már biztos, hogy Amerikában újraindul a harc a netsemlegességért. Tegnap ugyanis az amerikai szabályozó szervezet (FCC) vezetője bejelentette: visszavonják az Obama-kabinet 2015-ös net neutrality törvényét. Cudar idők jöhetnek, az amúgy sem túl jó amerikai piacon.

Tovább

A startup olyan, mint a vallás: hit kell hozzá

nyereseg.png

Amikor (viszonylag) új tech-cégek értékéről olvasunk, néha olyan összegekkel találkozunk, amiket átlag halandó agya be sem képes fogadni. Uber 62 milliárd, Tesla 50 milliárd, Snapchat 25 milliárd – természetesen mindegyik dollárban, úgy, hogy ezek nem különösebben sikeres cégek anyagilag. De akkor mi az oka a őrült összegeknek? A hit!

Tovább

LCD vs OLED: Miért most vált az Apple?

lcd_amoled_header.jpg

Ha lehet hinni az iparági pletykáknak (általában lehet), akkor a következő iPhone-ok hajlított OLED kijelzőkkel érkeznek. Az Apple marketingesei biztos kitalálnak majd egy jelzőt, hogy miért forradalmi ez az újítás, de gyakorlatilag már az összes versenytársuk OLED-et használ. Akkor miért várt eddig az Apple? Van néhány tippünk!

Tovább

Hogyan nőtt 100 milliósra a Netflix?

Álomhatárt ostromol és iparágat alakít át az egykori DVD-kölcsönző

netflix_header.jpg

A Netflix a húsvéti csokoládémérgezés közepén bejelentette, hogy ebben a negyedévben jó eséllyel átlépi a 100 millió felhasználós álomhatárt. Ha megnézzük a növekedési tempójukat, nem meglepő az egész. De hogyan is jutott el idáig az egykori postai DVD-kölcsönző? Nézzük meg! 

Tovább

Az Android és az iOS mindenkit kiszorított

Hogyan tűntek el néhány év alatt a mobilos oprendszerek?

os_header.jpg

Az Ubuntu is kiszáll a mobilpiacról, ezzel pedig egyre jobban látszik, hogy az Androidon és iOS-en kívül gyakorlatilag nem marad mobilos oprendszer. Pedig jó néhányan próbálkoztak: a Microsoft elbukott, a BlackBerry többet keres jogdíjakon, mint eladásokon, a Firefox meg elhalt két éve. Mobil OS körkép.

Tovább

Bajban lehet az amerikai internet

Trumpék beleállnak a webes átalakításokba is

isp_header.jpg

A Trump-kabinet páros lábbal szállt már bele jópár dologba, miért pont az internetet hagyták volna ki? Nemrég elfogadtak egy törvényt, aminek alapján az internetszolgáltatók (ISP) eladhatják a felhasználók böngészési adatait, és állítólag a netsemlegesség visszavonása is terítéken van.

Tovább

Megtörtént a csoda: a Samsung designban verte az Apple-t

Szubjektív poszt egy legendás formatervező gondolatai alapján

iphone_design_header.jpg

Designban, vagy magyarosabban ipari formatervezésben az utóbbi időben az Apple a világ egyik legjobbja. A Samsungot meg eközben mindenki piszkálta, hogy csak másolja a cupertinoi céget. A Galaxy S8-cal viszont megtörtént az elképzelhetetlen: a Samsung egy kicsit lenyomta az Apple-t.

Tovább

Mi lesz a CEU InnovationsLabbal?

A támadások előtt még világsikerhez segítették a magyar Talk-A-Bot-ot

open.jpg

A CEU bezárása nemcsak egy iskola, hanem jó eséllyel az egyik, jó kapcsolatokkal rendelkező magyar startup inkubátor, az InnovationLabs végét is jelentené. Miért olyan nagy baj ez? Mert az igazán sikeres startupoknak nemzetközi lehetőségekre van szükségük.

Tovább

Hogyan nyúlja le a Facebook a Snapchatet?

Megmutatjuk egy elég beszédes infografikán!

fb_snapchat_header2.jpg

Újabb Snapchat funkciót nyúlt le a Facebook – olvashatjuk kb. hetente, de tényleg ennyire súlyos a helyzet? Igen, eléggé, és meg is mutatjuk, mennyi idő alatt másolta le a Snapchat legfontosabb funkcióit az FB!

Tovább

Fontos mérföldkőhöz érkezhet az Android

Idén a Google rendszere több pénzt termelhet a fejlesztőknek az Apple-nél

apps_header_2.jpg

Miközben a Galaxy S8 úszik a rivaldafényben, megjelent egy elég érdekes elemzés arról, hogy idén több appstore-os bevételt termelhet az Android az iOS-nél. De miért is olyan érdekes ez? Mert most lehet az első ilyen év, ami talán egy-két dologban fordulópontot jelenthet.

Tovább