Digitális történetek, kicsit másként.

Mi az a Meltdown, és miért lassul tőle a géped? [Videó]

2018. január 10. - digitalstoryteller

meltdown_header.jpg

Nemrég hatalmas hibákat fedeztek fel a processzorokban, amiben kis túlzással az összes modern számítógép és okostelefon érintett. De mi is ez a két sebezhetőség, a Meltdown és Spectre? Röviden elmondjuk az okát és a következményeit is!

Ha már eleget hallottál a problémáról, és a sebezhetőségek működése érdekelne elsősorban, meg nem is akarsz videót nézni, akkor olvasd el a kommenteket az egyik előző posztunk alatt. Itt megtalálhatod azt a meglehetősen jó beszélgetést, amit a videóban is felhasználtunk. 

Ha viszont a téma általánosságban érdekel, akkor ez a videó sokat segíthet: 

Megjegyzés: Tudjuk, sokan jobban szeretitek a szöveges tartalmakat. Mások a videókat szeretik. Hogy az elejétől egyértelmű legyen, mi is van a posztban, a címben jelezzük, ha videós tartalomról van szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://thedigitalstories.blog.hu/api/trackback/id/tr913564507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása