Digitális történetek, kicsit másként.

100 éves az első DSLR megalkotója

Kis Nikon történelem, digitális szemmel

2017. július 26. - digitalstoryteller

Megy már egy ideje a Nikon 100. születésnapi kampánya, de valójában csak július 25-én töltötte be az évszázados kort a márka. Ezalatt az idő alatt elég sok legendás fényképezőgépet készítettek, de azt már kevesebben tudják, hogy hozzájuk fűződik az első DSLR, azaz digitális tükörreflexes gép is.…

Tovább

Jön a fizetős Facebook?! [Videó]

A Facebook - néhány kiválasztott médiummal közösen - rövidesen tesztelni kezdi a fizetős tartalmakat: néhány sajtótermék cikkeit paywall mögé rejtik, tehát csak pénzért láthatók majd. A megoldás a sajtótermékek egy komoly problémáját oldhatja meg, hiszen végre pénzt láthatnak abból, hogy a Facebook…

Tovább

Bugokért jobb helyeken pénz jár, nem büntetés

Az, hogy a BKK digitális jegyrendszere kicsit selejtes, elég hamar kiderült. Ez még oké is lenne, nyilván brutális politikai nyomás alatt kellett sürgetve - és idő előtt, az úszó vb-re - kiadni. Sokan szóltak a hibákról, a BKK (Telekom) pedig javíthatta volna őket. Ehelyett viszont bedurciztak, és…

Tovább

Most épp használt VGA-t ne vegyél!

A mikor, milyen videokártyát ne vegyél felütésű anyagok lassan már fétisünkké válnak, de hát nem tudunk mit tenni: az Ethereum még mindig rángatja a VGA-k piacát. Most éppen a használt videokártyák vásárlásába mászhat bele.

Tovább

Facebook, ahogy ritkán látod [Videó]

A legnagyobb közösségi oldal egy meglepően nagy bughalmaz

Ha minden rendszer úgy működne, ahogy a Facebook, akkor nagy bajban lenne a internet. A magánemberek oldalai nagyjából működnek, de a márkák page-ei és a hirdetéskezelő elképesztő hibákat tudnak dobni. Összeszedtük néhány kedvencünket. 

Tovább

Bajban az Oculus?

Sok oka lehet a 200 dolláror árcsökkentésnek

Nehéz időszakot él át a VR szemüvegek ősatyja, az Oculus. A napokban 200 dollárral vágták meg a szemüvegük árát, ami mellé nemrég egy 500 millió dolláros pert is elveszítettek, aminek ráadásul még nincs vége. Ráadásul a HTC Vive is elveri őket.

Tovább

Direkt romlanak el a kütyüjeink? [Videó]

Egyre jobb kütyük vannak a zsebünkben, és sokszor egyre kevesebb okunk van lecserélni őket, mert az új szériáktól sem kapunk többet. Az eszközök azonban idővel elromlanak, és talán nem is véletlenül. De tényleg minden csak a gyártók által előre megtervezett elavulás miatt van?

Tovább

Jönnek a tartósabb kütyük Európába?

Európa néhány dologban kétségtelenül kenterbe veri Amerikát, ilyen a netsemlegesség kérdése is. Rövidesen azonban a kütyük minősége és szerelhetősége is felkerülhet a listára. Legalábbis, ha valósággá válik az Európai Parlament egyik új ötlete, amiben épp ezért küzdenek.

Tovább

Az Ethereum egy iparágat változtatott meg: megjöttek a miner VGA-k!

Többször írtunk már arról, hogy az Ethereum bányászok mennyire szétverték a VGA-piacot, de most már kanyarban lehet a megoldás: érkeznek a direkt minereknek tervezett kártyák. Azért mondjuk nagyon optimisták nem vagyunk.

Tovább

Mit adtak nekünk a cupertinóiak? Ezt köszönhetjük a 10 éves az iPhone-nak! [Videó]

Nemrég 10 éves lett az első iPhone, ezért összegyűjtöttük, hogy mi az az 5 legfontosabb dolog, amit az Apple okostelefonjának köszönhetünk. Egyik sem Apple találmány, sőt, van amelyik nem is a legelső Szifonhoz fűződik, de mindegyik olyan, ami megváltoztatta a mindennapi életünket egy kicsit.

Tovább
süti beállítások módosítása