Digitális történetek, kicsit másként.

Miért utálja mindenki az EA-t? [Videó]

2017. november 21. - digitalstoryteller

 ea-logo.jpg

Nem érted, miért utálják a gamerek az EA-t, és mi a baj a Star Wars Battlefront 2-vel? A játékban kicsit túltolták a loot crate (loot box) rendszert és a mikrotranzakciókat. Na de ez miért baj?

Alapvetően két dologért:

1. Ebben a rendszerben nem az ügyesség, hanem a pénz határozza meg, hogy mennyire leszel jó egy játékban. Ha van pénzed (ráadásul sok pénzed), akkor meg tudod venni azokat a fegyvereket és hősöket, akikkel legyőzheted a nálad jobb játékosokat is. 

2. Most először AAA játékba (azaz drága, toplistás játékba) hozták be így a pay to win (p2w) rendszert, azaz azt, hogy fizetned kell a haladásért. Eddig ez az ingyenesen játszható játékokra volt igaz, de most már a 20-25 ezer forintos játékokra is igaz lehet.

Igaz, az EA ideiglenes visszavonulót fújt, de ki tudja meddig. Többet szeretnél tudni a témáról? Nézd meg a videónkat! 

Ha pedig még jobban érdekel a dolog, akkor olvasd el az Index meglehetősen jó cikkét a mikrotranzakciókról: Lassan károsabb videójátékozni, mint kaszinóba járni.

Megjegyzés: Tudjuk, sokan jobban szeretitek a szöveges tartalmakat. Mások a videókat szeretik. Hogy az elejétől egyértelmű legyen, mi is van a posztban, a címben jelezzük, ha videós tartalomról van szó.

Header kép: Reddit, MightyTeaRex

A bejegyzés trackback címe:

https://thedigitalstories.blog.hu/api/trackback/id/tr9513343955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása